Ruginės duonos kisielius

Ingredientai: Ruginė duona - 200 gramai, Džiovinti vaisiai - 100 gramai, Cukrus - 100 gramai, Krakmolas - 20 gramai, Vanduo - 1 litras, Cinamonas - 1 žiupsnelis.

Duoną užpilk vandeniu ir užvirk, tada suberk cukrų ir nuplautus vaisius. Virk, kol suminkštės. Pridėk cinamono, su šaltu vandeniu sumaišyto krakmolo, vėl užvirink ir atvėsink. Patiek su plakta grietinėle arba ledais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.