Ruginės duonos kisielius

Ingredientai: Ruginė duona - 200 gramai, Džiovinti vaisiai - 100 gramai, Cukrus - 100 gramai, Krakmolas - 20 gramai, Vanduo - 1 litras, Cinamonas - 1 žiupsnelis.

Duoną užpilk vandeniu ir užvirk, tada suberk cukrų ir nuplautus vaisius. Virk, kol suminkštės. Pridėk cinamono, su šaltu vandeniu sumaišyto krakmolo, vėl užvirink ir atvėsink. Patiek su plakta grietinėle arba ledais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.