Rusiška bulvių ir grybų sriuba

Ingredientai: Sviestas - 5 valgomieji šaukštai, Porai (galima pakeisti svogūnais) - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Sultinys (vištienos) - 1 litras, Džiovinti krapai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai, Juodieji pipirai - 1 žiups.

3 sviesto šaukštus išlydykite puode, jame apkepinkite smulkiai pjaustytus porus ir smulkintas morkas. Kepinkite apie 5 min. Tuomet užpilkite sultiniu, dėkite džiovintų krapų, pipirų, lauro lapelį. Įmaišykite bulves ir virkite apie 20 min. arba iki tol, kol bulvės bus išvirusios (stenkitės jų nepervirti). Likusius 2 šaukštus sviesto taip pat išlydykite ir jame apkepinkite smulkintus grybus. Kepinkite apie 5 min. Tuomet grybus meskite į sriubą. Grietinėlę išplakite miltus ir mišinį įmaišykite į sriubą. Dar 5 min. pavirkite, kol sriuba sutirštės. Tiekite su šviežių krapų šakele.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.