Rusiška bulvių ir grybų sriuba
Ingredientai: Sviestas - 5 valgomieji šaukštai, Porai (galima pakeisti svogūnais) - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Sultinys (vištienos) - 1 litras, Džiovinti krapai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai, Juodieji pipirai - 1 žiups.
3 sviesto šaukštus išlydykite puode, jame apkepinkite smulkiai pjaustytus porus ir smulkintas morkas. Kepinkite apie 5 min. Tuomet užpilkite sultiniu, dėkite džiovintų krapų, pipirų, lauro lapelį. Įmaišykite bulves ir virkite apie 20 min. arba iki tol, kol bulvės bus išvirusios (stenkitės jų nepervirti). Likusius 2 šaukštus sviesto taip pat išlydykite ir jame apkepinkite smulkintus grybus. Kepinkite apie 5 min. Tuomet grybus meskite į sriubą. Grietinėlę išplakite miltus ir mišinį įmaišykite į sriubą. Dar 5 min. pavirkite, kol sriuba sutirštės. Tiekite su šviežių krapų šakele.