Ryžiais ir razinomis arba slyvomis įdaryta višta
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-06-12
Tatiana Vorona | Shutterstock.com
Jeigu norite šeimai ar svečiams patiekti ypatingesnį patiekalą, tačiau nenorite išleisti krūvos pinigų - ši ryžiais ir džiovintais vaisiais įdaryta višta yra puikus pasirinkimas.
Jums reikės:
- 1 vištos;
- 4 šaukštų majonezo;
- 2-3 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių: kmynų, kario prieskonių, saldžiosios maltos paprikos miltelių, džiovintų prieskoninių žolelių;
- 0,5 stiklinės ryžių;
- 1 saujos razinų, džiovintų slyvų ar kitų džiovintų vaisių: spanguolių, abrikosų, persikų.
Gaminimas:
- Vištą nuplaukite ir nusausinkite.
- Majonezą sumaišykite su prieskoniais ir sutrintu česnaku. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištą.
- Ryžius apvirkite.
- Razinas ar kitus džiovintus vaisius, uogas užpilkite karštu vandeniu ir leiskite pabrinkti apie 10 minučių. Vėliau nukoškite, nuspauskite skysčio perteklių.
- Džiovintus vaisius sumaišykite su apvirtais ryžiais.
- Mišiniu įkimškite vištą. Susiūkite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Vištą galite kepti kepimo maišelyje arba tiesiog kepimo inde.
- Kepimo trukmė priklauso nuo vištos svorio. Kepimo laikas = 40 min. kiekvienam kilogramui + papildomo 20 min., t.y. jei višta sveria 1 kg: 1 x 40 + 20 = 60 min., jei višta sveria 1,5 kg: 1,5 x 40 + 20 = 80 min.
- Jeigu kepate maišelyje, tai po ~ 40 minučių vištą iš maišelio išimkite ir dar pakepkite iki kol gražiai apskrus.
- Jeigu kepate kepimo inde, galite jį statyti ant skardos, o į skardą vis įpilti drungno vandens - vandeniui garuojant višta bus minkštesnė ir sultingesnė.
- Kepant nepamirškite vis palaistyti vištos išsiskyrusiomis sultimis.
- Iškepusią vištą ištraukite iš orkaitės, palikite 10 min. pastovėti ir tik tada pjaustykite - tuomet višta bus itin sultinga ir minkšta.






