Salotos „Morkytė“
Ingredientai: Morka - 1 vienetas, Virtas kiaulės liežuvis - 220 gramai, Svogūnų laiškai - 1 pundelis, Majonezas - 300 gramai, Sezamų sėklos - 0.5 valgomojo šaukšto, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Virtos bulvės - 6 vienetai, Virti putpelių kiaušiniai - .
Nulupkite virtas bulves ir kiaušinius, atskirai supjaustykite mažais gabaliukais. Susmulkinkite liežuvį, svogūnų laiškus. Morką stambiai sutarkuokite, apkepkite aliejuje, kad suminkštėtų - ji neturi apskrusti ar prisvilti. Sluoksniuokite pailgoje lėkštėje salotas: stambiai tarkuotas bulves pabarstykite druska ir pipirais, aptepkite majonezu. Sudėkite smulkintus svogūnus, vėl užpilkite majonezo, pabarstykite prieskoniais ir ant viršaus dėkite mėsą. Dar kartą aptepkite majonezu, sudėite kiaušinius ir morkas, formuokite morkytę. Pabarstykite sezamais, papuoškite petražolėmis ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.