Salotų užkandėlės „Braškės“
Ingredientai: Bulvės - 6 vienetai, Silkė - 1 vienetas, Svogūno laiškai - 1 pundelis, Sezamo sėklos - 1 valgomasis šaukštas, Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Burokėlis - 1 vienetas.
Bulves išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir pipirais. Pašalinkite ašakas iš silkės, žuvį supjaustykite mažais gabaliukais. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Iš bulvių masės darykite nedidelius paplotėlius, į vidurį įdėkite silkės, svogūnų laiškų, užspauskite kraštelius ir formuokite kaip braškes. Išspauskite burokėlio sultis. Įmerkite bulvines užkandėles ir ištraukite (ilgai laikyti nereikia, nes greitai prisigeria sulčių). Pavoliokite alyvuogių aliejuje ir pabarstykite sezamų sėklomis. Papuoškite žalumynais.