Salotų užkandėlės „Braškės“

Ingredientai: Bulvės - 6 vienetai, Silkė - 1 vienetas, Svogūno laiškai - 1 pundelis, Sezamo sėklos - 1 valgomasis šaukštas, Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Burokėlis - 1 vienetas.

Bulves išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir pipirais. Pašalinkite ašakas iš silkės, žuvį supjaustykite mažais gabaliukais. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Iš bulvių masės darykite nedidelius paplotėlius, į vidurį įdėkite silkės, svogūnų laiškų, užspauskite kraštelius ir formuokite kaip braškes. Išspauskite burokėlio sultis. Įmerkite bulvines užkandėles ir ištraukite (ilgai laikyti nereikia, nes greitai prisigeria sulčių). Pavoliokite alyvuogių aliejuje ir pabarstykite sezamų sėklomis. Papuoškite žalumynais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.