Šaltalankių ir kavos desertas

Ingredientai: Šaltalankių sultys - 6 valgomieji šaukštai, Natūralus jogurtas - 450 gramai, Kava - 3 valgomieji šaukštai, Želatina - 3 arbatiniai šaukšteliai, Cukrus - 9 valgomieji šaukštai.

Į 150 g jogurto įmaišykite 3 šaukštus cukraus, įpilkite 3 šaukštus šaltalankių sulčių ir 1/3 dalį ištirpintos želatinos. Supilkite į formą, padėkite į šaldytuvą. Kai pirmasis sluoksnis sustings, iš 150 g jogurto, stiprios juodos kavos, 3 šaukštų cukraus ir 1/3 želatinos paruoškite antrąjį sluoksnį. Sustingdykite Trečiasis sluoksnis – vėl šaltalankių. Desertą papuoškite šaltalankių uogomis ir plakta grietinėle. Skanaus!

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.