Sausainiai „Snickers“
Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Sviestas - 120 gramų, Rudasis cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Sviestas - 50 gramų, Rudasis cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Kondensuotas saldus pienas - 400 gramų, Pieniškas šokoladas - 150 gramų, Riešutai - 30 gramų.
Sausaininis sluoksnis. Miltus persijokite, sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, berkite cukrų. Tešlą suminkykite, ją sudėkite į kvadratinę kepimo formą (apie 20 cm ilgio) išklotą kepimo popieriumi. Labai gerai suspauskite rankomis ir subadykite šakute. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai paruduos. Iš formos netraukite, palikite vėsti. Karamelinis sluoksnis. Nesvylančioje, gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų ir kondensuotą pieną. Užvirinkite ant nedidelės ugnies, vis maišant virkite iki kol masė sutirštės, atšoks nuo puodo kraštų ir ims tamsėti. Pasiruoštą, dar karštą karamelę pilkite ant jau iškepto sausaininio sluoksnio. Išlyginkite. Palikite stingti. Šokoladinis sluoksnis. Karamelei apstringus vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą, ant karamelinio sluoksnio sudėkite be riebalų paskrudintus riešutus ir užpilkite tirpintu šokoladu. Leiskite desertui visiškai atvėsti ir tik tuomet jį supjaustykite nedideliais kubeliais.