Sausainiai su kremu „Kalijos“
Ingredientai: Cukrus - 0.8 stiklinės, Miltai - 0.8 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Cukrus - 0.5 stiklinės, Kiaušinis - 1 vienetas, Pienas - 1 stiklinė, Sviestas - 100 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 lašas.
Pasiruoškite sausainius. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įsijokite nepilną stiklinę miltų. Tešla neturi būti itin tiršta. Skardą patepkite aliejumi, apiberkite miltais, pilkite po šaukštą tešlos, palikite tarpus. Tokius blynukus kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kelias minutes, kol šiek tiek pagelsvės, krašteliai apskrus. Iškeptus blynukus, skubiai susukite, suspjauskite vieną kraštelį. Pasiruoškite plykytą kremą (žinoma, galite naudoti ir kitokį, jums patinkantį kremą). Cukrų sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, įpilkite stiklinę šilto pieno, permaišykite ir statykite ant ugnies. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišant iki kol sutirštės ir pradės kilti burbulai. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusią masę gerai išplakite su kambario temperatūros sviestu ir trupučiu vanilės ekstrakto. Kremu įdarykite biskvitinius susuktus sausainėlius. Tam naudokite konditerinį švirkštą ar maišelį. Šie sausainiai labai skanūs, jie taip pat tinka tortų puošybai.