Senoviški skaniausieji vafliai (1)
Pixel-Shot | Shutterstock.com
Labai skanūs, vaikystę primenantys vafliai! Juos galima įdaryti karameliniu kondensuotu pienu, kondensuoto pieno ir sviesto kremu, plakta grietinėle ir uogomis, šokoladiniu riešutų kremu. Bet jie tikrai puikūs ir be jokio įdaro.
20-25 vafliams iškepti Jums reikės:
- 5 kiaušinių;
- 200 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 150 g miltų;
- šlakelio aliejaus ar sviesto vaflinei patepti.
Patarimas: į tešlą galima įmaišyti truputį vanilės ekstrakto arba šaukštelį vanilinio cukraus.
Gaminimas:
- Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti. Sviesto temperatūra turi būti tokia, kad galėtumėte įkišti pirštą ir nenusideginti.
- Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo, iki kol cukrus ištirps.
- Į plakinį supilkite pravėsusį sviestą, išmaišykite.
- Įsijokite miltus ir užmaišykite kiek skystesnę nei grietinė tešlą. Jeigu tešla skystoka, palaukite 20-30 min. - miltai turėtų pabrinkti ir tešla sutirštės. Jeigu praėjus šiam laikui ji vis tiek skystoka, įberkite dar porą šaukštų miltų.
- Vaflinę įkaitinkite, patepkite aliejumi ir iki norimo apskrudimo kepkite vaflius.
- Jeigu vaflius norite susukti, tą darykite nedelsiant, iškart po kepimo, nes vėsdami jie kietėja ir tampa trapūs, tad vėliau jų susukti nebepavyks.
- Susukti vaflius galima tiesiog pirštais arba panaudokite kūgio formelę (ją galite pasidaryti iš sugniaužytos folijos ar storesnio popieriaus, kartono).
Panašių receptų ir darau iš senai senai,gaunasi traškūs vafliai. Tie kas nori minkštesniu pilkite šakelių pieno. O kad jie išliktų traškūs ir nesuminkstetu iškeptus dėkite atvesti ant grotelių