Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su braškėmis
Ingredientai: Braškės - 500 gramai, Sluoksniuota tešla (bemielė) - 500 gramai, Grietinėlė (riebi, plakimui) - 500 gramai, Cukraus pudra - 4 valgomieji šaukštai, Vanilės ekstraktas - 2 lašai, Kokosų drožlės - 4 valgomieji šaukštai.
Šiek tiek atitirpintą tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Lakštą supjaustykite 6x10 cm stačiakampiais. Stačiakampius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje iki kol išsipūs ir pagels, apie 10 min. Nuolat stebėkite, nes jie gali greitai sudegti. Iškeptus stačiakampius atvėsinkite. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra (jos galite dėti tiek, kiek patinka, pagal skonį), įlašinkite porą lašelių vanilės ekstrakto. Maždaug trečdalį braškių pertrinkite, galite papildomai įmaišyti šiek tiek cukraus pudros. Dar vieną trečdalį pjaustykite plonomis riekelėmis, o likusias braškes pjaukite perpus. Surinkite pyragaičius: sluoksniuotos tešlos stačiakampį patepkite trintomis braškėmis, uždėkite grietinėlės, braškių riekelių ir dar vieną tešlos stačiakampį. Puoškite perpus perpjautomis braškėmis ir pabarstykite kokosų drožlėmis. Braškes galite pakeiskite ir kitomis šviežiomis ar konservuotomis uogomis ar vaisiais.