Šokoladinis pudingas

Ingredientai: Kartusis šokoladas - 200 gramai, Sviestas - 120 gramai, Grietinėlė - 75 mililitrai, Šiltas pienas - 50 mililitrai, Miltai - 60 gramai, Cukrus - 100 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai.

Patepkite augaliniu aliejumi formeles, kuriose gaminsite pudingą. Padėkite į šaldytuvą. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Atskirai sumaišykite grietinėlę ir šiltą pieną, užvirinkite. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus ir vėl išplakite. Supilkite kiek ataušusį pieno mišinį, išmaišykite, supilkite šokoladą ir vėl išmaišykite. Išpilstykite į formas, trumpam padėkite į šaldiklį. Sustingusį pudingą kiškite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.