Šokoladinis pudingas

Ingredientai: Kartusis šokoladas - 200 gramai, Sviestas - 120 gramai, Grietinėlė - 75 mililitrai, Šiltas pienas - 50 mililitrai, Miltai - 60 gramai, Cukrus - 100 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai.

Patepkite augaliniu aliejumi formeles, kuriose gaminsite pudingą. Padėkite į šaldytuvą. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Atskirai sumaišykite grietinėlę ir šiltą pieną, užvirinkite. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus ir vėl išplakite. Supilkite kiek ataušusį pieno mišinį, išmaišykite, supilkite šokoladą ir vėl išmaišykite. Išpilstykite į formas, trumpam padėkite į šaldiklį. Sustingusį pudingą kiškite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.