Šokoladinis pyragas be miltų

Ingredientai: Kiaušiniai - 6 vienetai, Cukrus - 150 gramai, Kakava - 50 gramai, Grietinėlė - 200 mililitrai, 75 % šokoladas - 2 vienetai.

Išplakite baltymus iki standžių putų, supilkite pusę cukraus ir plakite dar 1 minutę. Trynius išplakite iki baltumo su likusiu cukrumi. Į trynių masę įmaišykite kakavą, po truputį - baltymus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais ir paskirstykite ant viršaus tešlą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Iš pradžių pyragas iškils, o po to - susmuks. Iškepusį padalinkite į 4 dalis ir išimkite iš skardos. Paruoškite kremą. Grietinėlę beveik užvirinkite, nukaiskite, sudėkite trupintą šokoladą, išmaišykite, kad ištirptų ir išeitų vienalytis kremas. Patepkite pyrago viršų ir šonus šokoladu, sudėkite vieną gabalą ant kito, palikite šaldytuve apie valandą, kad sustingtų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.