Šokoladinis pyragas su kava
Ingredientai: Juodasis šokoladas - 200 gramai, Pieniškas šokoladas - 100 gramai, Cukrus - 170 gramai, Kiaušinai - 7 vienetai, Miltai - 200 gramai, Kakavos milteliai - 2 valgomieji šaukštai, Konjakas - 50 mililitrai, Stipri kava - 1 stiklinė, Migdolai - 100.
Apie 70 g juodojo šokolado ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Susmulkinkite//sumalkite riešutus. Iki standžių putų išplakite baltymus ir 100 g cukraus, likusius 70 g išsukite su minkštu sviestu. Sumaišykite kiek atvėsusį šokoladą su sviestu, supilkite konjaką, šaltą kavą ir vanilinį cukrų. Masė turi būti vienalytė. Įmaišykite trynius ir baltymus, kakavą, miltus bei kepimo miltelius. Kiek dėti pastarųjų, atsižvelkite į nurodymus ant pakuotės. Sudėkite migdolus. Supilkite masę į riebalais išteptą formą, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių (įsmeigus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas). Pyragą atvėsinkite ir apipilkite tirpintu šokoladu, įkiškite į šaldytuvą, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite mėtų lapeliais.