Šokoladinis pyragas su kriaušėmis ir migdolais
Ingredientai: Miltai - 200 gramai, Cukrus - 7 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Sviestas - 150 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Kriaušės - 4 vienetai, Cinamonas - 1 žiupsnelis, Kartusis šokoladas - 300 gramai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Sal.
Iš miltų, druskos, 2 šaukštų cukraus, 100 g sviesto, šaukšto šilto vandens ir kiaušinio padarykite tešlą, padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja formą. Pridenkite kepimo popieriumi, užberkite pupų ir kepkite 20 minučių. Nuimkite popierių ir pupas. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Užpilkite 150 ml vandens, įdėkite 2 šaukštus cukraus ir virkite 8 minutes. Ištirpinkite šokoladą. Kavą sumaišykite su grietine ir šokoladdu, po truputį supilkite likusį tirpintą sviestą. Išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi, sumaišykite su šokoladine mase ir migdolais. Paskleiskite ant pyrago šokoladinę masę, išlyginkite. Išdėliokite kriaušes ir padėkite į šaldytuvą sustingti.