Šokoladinis trupininis varškės pyragas

Šokoladinis trupininis varškės pyragas Helena Zolotuhina | Shutterstock.com

Šis varškės pyragas kartais tikrai pelnytai vadinamas karališku. Jame puikiai dera sodrus šokoladinis skonis ir varškės švelnumas. O smagiausia tai, kad jį iškepti tikrai labai paprasta ir nereikia jokių įmantrių ar brangių ingredientų.

Šokoladiniam pyragui su varške Jums reikės:
Tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 2 šaukštų karčios, tikros kakavos;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Varškės sluoksniui:

  • 500 g riebesnės varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukšto manų kruopų.

Patarimas: į varškės sluoksnį galima įmaišyti įvairių džiovintų vaisių, riešutų, nutarkuotą apelsino ar citrinos žievelę...

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, permaišykite.
  2. Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską sumaišykite. Miltų mišinį įsijokite į sviesto mišinį.
  3. Suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą.
  4. Likusias dvi tešlos dalis paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje ir sviestu pateptoje formoje. Tai bus pyrago pagrindas.
  5. Varškę perplakite maisto smulkintuvu (arba pertrinkite per sietelį). Įmuškite kiaušinius, dėkite grietinės, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai perplakite. Suberkite manų kruopas, išmaišykite.
  6. Varškės masę paskirstykite ant pirmojo tešlos sluoksnio.
  7. Pasiliktą ir šaldymo kameroje pašaldytą tešlą užtarkuokite ant viršaus.
  8. Jeigu sunkiai tarkuojasi ir labai veliasi, limpa prie tarkos, tai tešla nepakankamai sušalusi. Dar pašaldykite ir tuomet tarkuokite.
  9. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.