Šokoladinis trupininis varškės pyragas

Šis varškės pyragas kartais tikrai pelnytai vadinamas karališku. Jame puikiai dera sodrus šokoladinis skonis ir varškės švelnumas. O smagiausia tai, kad jį iškepti tikrai labai paprasta ir nereikia jokių įmantrių ar brangių ingredientų.
Šokoladiniam pyragui su varške Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 1 kiaušinio;
- 100 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- 2 šaukštų karčios, tikros kakavos;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Varškės sluoksniui:
- 500 g riebesnės varškės;
- 4 kiaušinių;
- 2 šaukštų grietinės;
- 100 g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukšto manų kruopų.
Patarimas: į varškės sluoksnį galima įmaišyti įvairių džiovintų vaisių, riešutų, nutarkuotą apelsino ar citrinos žievelę...
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, permaišykite.
- Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską sumaišykite. Miltų mišinį įsijokite į sviesto mišinį.
- Suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą.
- Likusias dvi tešlos dalis paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje ir sviestu pateptoje formoje. Tai bus pyrago pagrindas.
- Varškę perplakite maisto smulkintuvu (arba pertrinkite per sietelį). Įmuškite kiaušinius, dėkite grietinės, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai perplakite. Suberkite manų kruopas, išmaišykite.
- Varškės masę paskirstykite ant pirmojo tešlos sluoksnio.
- Pasiliktą ir šaldymo kameroje pašaldytą tešlą užtarkuokite ant viršaus.
- Jeigu sunkiai tarkuojasi ir labai veliasi, limpa prie tarkos, tai tešla nepakankamai sušalusi. Dar pašaldykite ir tuomet tarkuokite.
- Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.