Sorų kruopų košė
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-26
TYNZA | Shutterstock.com
Sorų kruopos yra itin naudingas ir vertingas maisto produktas. Jos išsiskiria ne tik savo maistine verte, bet ir tuo, kad yra be glitimo, todėl tinka žmonėms, netoleruojantiems gliuteno ar sergantiems celiakija.
2 porcijoms Jums reikės:
- 100 g sorų kruopų;
- 300 ml vandens (arba pieno);
- 1 – 2 šaukštų medaus arba klevų sirupo;
- 1 saujos džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, datulių, abrikosų, slyvų ir kt.);
- žiupsnelio druskos;
- pagal skonį cinamono (nebūtina);
- pagal skonį sviesto (nebūtina).
Gaminimas:
- Kruopas nuplaukite kruopas po tekančiu vandeniu, galite užplikyti verdančiu vandeniu ir nupilti, kad pašalintumėte kartumą.
- Į puodą supilkite 300 ml vandens (arba pieno), įberkite druskos, sudėkite sorų kruopas. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol kruopos suminkštės ir sugers skystį. Retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų.
- Virimo pabaigoje į košę sudėkite nuplautus, pasmulkintus džiovintus vaisius.
- Košei išvirus pagardinkite ją medumi, klevų sirupu, sviestu, cinamonu.
- Išmaišykite, uždenkite ir palikite dar 5 min. pabrinkti.





