Su šonine keptos bulvės grietinės padaže

Ingredientai: Bulvės - 10 vienetai, Šoninės juostelės - 20 vienetai, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Sultinys - 250 mililitrai, Grietinė - 100 mililitrai, Citrina - 0.5 vieneto, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Krapai, smul.

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Nepervirkite. Truputį pravėsusias bulves nulupkite. Kiekvieną bulvę apvyniokite dviem šoninės juostelėmis. Šitaip paruoštas bulves dėkite į kepimo indą, kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Kol bulvės kepa orkaitėje, pasiruoškite padažą. Storadugniame puode ar keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus ir intensyviai išmaišykite, tuomet pilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę, druską, pipirus, citrinos sultis, permaišykite. Pasiruoštu padažu užpilkite bulves, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 min. Patiekiant užbarstykite smulkintų krapų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.