Sūrūs suomiški sausainiai

Ingredientai: Sviestas - 150 gramai, Kiaušinių tryniai - 1 vienetas, Kvietiniai miltai - 350 gramai, Kmynai - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 arbatinis šaukštelis.

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su miltais, 2 tryniais ir druska. Iškočiokite tešlą kaip galima ploniau ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite tryniu ir pabarstykite kmynais (ar kuriais kitais mėgstamais prieskoniais). Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.