Švieži bulviniai blynai su varškės padažu

Ingredientai: Bulvės - 8 vienetai, Varškė - 200 gramai, Pienas - 100 mililitrai, Grietinė - 100 gramai.

Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su prieskoniais. Į įkaitintą keptuvę sudėkite tarkuotas bulves ir mentle šiek tiek paskirstykite bei paspauskite, kad tarkiai pasiskirstytų tolygiai. Kepkite, kol blynelio apačia gražiai paskrus, tuomet apverskite ir pakepinkite kitą pusę. Kol blyneliai keps, pasigaminkite padažą: varškę sutrinkite per tinklelį ir sumaišykite su grietine, pienu bei druska. Padažas gausis gana sūrus, taigi į pačius blynelius nepridėkite per daug prieskonių.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.