Šokoladinis tinginys su riešutais

Šokoladinis tinginys su riešutais Natallia Harahliad | Shutterstock.com

Jeigu mėgstate tradicinį tinginį, jums neabejotinai patiks ir šis šokoladinis tinginys su riešutais. Jame puikiai dera burnoje tirpstantis šokoladas ir riešutų traškumas.

Tinginiui Jums reikės:

  • 150 g šokolado (juodo arba pieniško);
  • 150 g sviesto;
  • 150 g paprastų sausanių;
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 1 šaukšto medaus.

Patarimas: galite naudoti vien įvairius riešutus arba jų mišinius arba riešutus maišyti su įvairiais džiovintais vaisiais ir uogomis.

Gaminimas:

  1. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sudėkite medų ir sviestą, maišykite iki vienalytės masės.
  2. Šokolado masę šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite sutrupintus sausainius bei riešutus (juos taip pat galite šiek tiek pasmulkinti), nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles.
  3. Ant stalo paskleiskite maistinę plėvelę, ant jos dėkite tinginio masę ir susukite suformuodami pailgą „dešrą“.
  4. Laikykite šaldytuve bent porą valandų, bet geriausia palaikyti pernakt.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.