Tiropita (graikiškas patiekalas)

Ingredientai: Fetos sūris - 150 gramai, Kietas sūris - 100 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Pienas arba grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 50 gramai, Sluoksniuota tešla - 600 gramai.

Paruoškite įdarą: fetos sūrį pertrinkite šakute, kietą - sutarkuokite. Susmulkinkite petražoles, sumaišykite su žaliu kiaušiniu, sūriu, įpilkite truputį pieno arba įdėkite grietinės (bet tiek, kad masė nebūtų skysta). Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ir sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite sviestu, tolygiai paskleiskite įdarą, uždenkite kitu iškočiotu lakštu, užspauskite kraštus ir vėl aptepkite sviestu. Įpjaukite aštriu peiliu kryžmai, kepkite 180 laipnsių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Papuoškite krapais ir alyvuogėmis.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.