Tradiciniai koldūnai su mėsa (receptas)

Naminiai koldūnai su mėsos įdaru, receptas siamionau pavel | Shutterstock.com

Koldūnus paruošti tikrai labai paprasta, jiems nereikia įmantrių ingredientų, jie skanūs ir sotūs - tikriausiai būtent todėl koldūnai yra paplitę visame pasaulyje. Siūlome pasigaminti Lietuvoje visiems puikiai pažįstamų ir mėgstamų koldūnų su mėsa.

~ 80 vnt. koldūnų Jums reikės:

Mėsos įdarui Jums reikės:

  • 300 g jautienos;
  • 300 g kiaulienos;
  • 2 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • pagal skonį druskos ir pipirų;
  • papildomai galima pagardinti smulkintais žalumynais.

Taip pat galite išbandyti ir kitokius įdarus:

Tešlai Jums reikės:

  • 500 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 0,5 stiklinės vandens;
  • žiupsnelio druskos.

Taip pat galite išbandyti minkštesnę, plikytą tešlą:

Koldūnų gaminimas:

  1. Mėsą sumalkite su svogūnais, įspauskite česnako skilteles, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Labai gerai išmaišykite.
  2. Miltus išsijokite ant stalo į kalniuką, padarykite jame duobutę ir ten įmuškite kiaušinį. Tešlą pradėkite minkyti iš kraštų į vidurį, kad kiaušinis neištekėtų, ir po truputį pilkite vandenį – po vieną arbatinį šaukštelį.
  3. Tešlą labai gerai suminkykite, kad būtų vienalytė, elastinga. Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandį „pailsėti“.
  4. Tešlą ant miltuoto stalo iškočiokite į ploną lakštą, stikline ar sausainių formele išspauskite apskritimus, ant jų dėkite truputį faršo, sulenkite ir gerai suspauskite kraštus (jeigu prastai limpa, vos vos patepkite vandeniu), kraštelius sulipinkite suformuodami koldūnus.
  5. Jeigu tešla labai gerai išminkyta, galite jos nekočioti, o tiesiog atgnybti gabaliuką tešlos ir jį rankomis ištampyti iki nedidelio apskritimo.
  6. Koldūnus dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir jiems pakilus virkite dar apie 10 min.
  7. Išvirusius koldūnus išgriebkite iš vandens ir patiekite.

Susiję straipsniai

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)

Blynai asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę...

Varškės apkepas su obuoliais

Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą.