Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai

Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai Food Via Lenses | Shutterstock.com

Ieškote, kuo pakeisti bulvių traškučius ar riešutus žiūrint filmą? Norite svečius nustebinti paprastu, bet mažiau įprastu užkandžiu? O gal tiesiog reikia sunaudoti šaldytuve užsibuvusį žiedinį kopūstą? Traškūs kalafiorio kąsneliai su kietuoju siūriu jums tikrai patiks!

1 skardai traškių kąsnelių Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto (kalafioro);
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g džiūvėsėlių;
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • 100 g miltų;
  • žiupsnelio druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.
  • šlakelio aliejaus skardai patepti.

Patarimas: patiekimui ypač tiktų gaivus jogurto ir agurkų padažas - į jogurtą be priedų įmaišykite tarkuoto agurko, smulkintų žalumynų, galite įspausti česnako, paskaninti druska, pipirais, kuminu.

Gaminimas:

  1. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Juos perplaukite ir sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad apdžiūtų.
  2. Į indelį suberkite miltus.
  3. Atskirame indelyje išplakite kiaušinius.
  4. Į trečią indelį įberkite džiūvėsėlius, juos sumaišykite su trupučiu tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais.
  5. Žiedynus pavoliokite į miltus, tuomet į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsius. Galima papildomai pamirkyti į plakinį ir vėl pavolioti džiūvėsiuose, tuomet traški plutelė bus storesnė.
  6. Žiedynus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos.
  7. Kepkite iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol apskrus.
  8. Kepimo viduryje apverskite.
  9. Užkandis skaniausias karštas, bet tikrai puikus ir atvėsęs.

Susiję straipsniai

Paprastas picos vyniotinis

Jeigu įprasta pica pabodo, siūlome paragauti šio picos vyniotinio.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Labai skani ir vos per kelias akimirkas paruošiama užtepėlė, kuri puikiai tiks tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.