Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai
Food Via Lenses | Shutterstock.com
Ieškote, kuo pakeisti bulvių traškučius ar riešutus žiūrint filmą? Norite svečius nustebinti paprastu, bet mažiau įprastu užkandžiu? O gal tiesiog reikia sunaudoti šaldytuve užsibuvusį žiedinį kopūstą? Traškūs kalafiorio kąsneliai su kietuoju siūriu jums tikrai patiks!
1 skardai traškių kąsnelių Jums reikės:
- 1 žiedinio kopūsto (kalafioro);
- 3 kiaušinių;
- 200 g džiūvėsėlių;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 100 g miltų;
- žiupsnelio druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.
- šlakelio aliejaus skardai patepti.
Patarimas: patiekimui ypač tiktų gaivus jogurto ir agurkų padažas - į jogurtą be priedų įmaišykite tarkuoto agurko, smulkintų žalumynų, galite įspausti česnako, paskaninti druska, pipirais, kuminu.
Gaminimas:
- Kopūstą išskirstykite žiedynais. Juos perplaukite ir sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad apdžiūtų.
- Į indelį suberkite miltus.
- Atskirame indelyje išplakite kiaušinius.
- Į trečią indelį įberkite džiūvėsėlius, juos sumaišykite su trupučiu tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais.
- Žiedynus pavoliokite į miltus, tuomet į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsius. Galima papildomai pamirkyti į plakinį ir vėl pavolioti džiūvėsiuose, tuomet traški plutelė bus storesnė.
- Žiedynus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos.
- Kepkite iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol apskrus.
- Kepimo viduryje apverskite.
- Užkandis skaniausias karštas, bet tikrai puikus ir atvėsęs.