Trinta špinatų sriuba

Labai žalia ir labai skani trinta špinatų sriuba, kuri puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Jums reikės:
- 500 ml daržovių sultinio;
- 100 ml grietinėlės;
- 250 g špinatų (tinka tiek švieži, tiek šaldyti);
- 1 bulvės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- šlakelio aliejaus kepimui;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Suberkite nedideliais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės (apie 5 min.).
- Sudėkite česnaką ir kepkite dar pusę min., kol pasklis kvapas.
- Sudėkite nuskustą, kubeliais supjaustytą bulvę, užpilkite sultiniu ir virkite apie 10–15 min., kol bulvė suminkštės.
- Sudėkite špinatus ir virkite dar 2–3 minutes, kol jie sukris.
- Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
- Pagardinkite druska, pipirais, grietinėle, išmaišykite ir dar 2 min. pakaitinkite.
- Sriubą itin tinka patiekti su skrebučiais, sėklomis.