Troškintos daržovės

Ingredientai: baklažanas - 1 vienetas, Cukinija - 1 vienetas, paprikos - 2 vienetai, Pomidorai - 2 vienetai, Svogūnai - 2 vienetai, Česnakas - 2 skiltelės.

Visas daržoves (išskyrus pomidorus) gerai nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Nuplaukite, apdžiovinkite ir susmulkinkite žalumynus, česnaką nulupkite ir plonai supjaustykite. Pomidorus truputį įpjaukite, nuplikinkite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę, tada supjaustykite gabaliukais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus, pusę česnako, kepkite 2-3 minutes. Sudėkite pasūdytus ir nuspaustus baklažanus, troškinkite 3 minutes. Sudėkite paprikas, troškinkite 2 minutes. Po to sudėkite cukiniją, patroškinkite 2-3 minutes ir sudėkite pomidorus. Pabarstykite pagal skonį druska, pipirais, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 20-25 minutes. Nukaiskite, sudėkite likusį česnaką, žalumynus, palaukite uždengę dar 10-15 minučių ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.