„Uždara“ pica
Ingredientai: Vanduo - 125 mililitrai, Pienas - 125 mililitrai, Šviežios mielės - 10 gramai, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Alyvuogių aliejus - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 420 gramai, Jautienos faršas - 250 gramai, Sv.
Sumaišykite pieną ir vandenį, pakaitinkite, ištirpinkite mieles ir cukrų. Supilkite aliejų, suberkite miltus, druską, padarykite elastingą tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti maždaug 1 val. Apkepkite šaukšte aliejaus supjaustytą svogūną, kol suminkštės, sudėkite faršą ir kepkite, kol paruduos. Pagardinkite druska ir picos prieskoniais, leiskite šiek tiek atvėsti. Sudėkite supjaustytus pomidorus. Tešlą iškočiokite, išklokite ja skardą. Ant pusės tešlos paskleiskite įdarą (turi likti 3 cm kraštelis). Ant viršaus dėkite supjaustytą mocarelą ir tarkuotą kietą sūrį, uždenkite antrąja tešlos puse ir užspauskite kraštelius. Keliose vietose pabadykite šakute. Kepkite įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.