Vaflių vamzdeliai
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Vanduo - 500 mililitrai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 50 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Soda - 1 žiupsnelis, Druska - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis.
Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį,berkite druskos, sodos, vanilinio cukraus ir viską gerai perplakite. Supilkite 250 ml vandens, įsijokite miltus ir gerai išplakite šluotele. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Gali būti, kad viso vandens kiekio nereikės, taip priklauso nuo miltų, kiaušinio dydžio. Tešla turi būti tirštoka. Vaflius iškepkite specialioje vaflių keptuvėje ir iškart susukite. Palaukite, kol šiek tiek sutvirtės ir, jeigu norite, įdarykite kremu. Šiuos vaflius galima įdaryti virtu, kondensuotu pienu su riešutais, su sviestu išplaktu kondensuotu pienu, grietinėle ir uogomis.