Varške ir razinomis įdaryti, kepti obuoliai
LumenSt | Shutterstock.com
Vienas iš paprasčiausiai paruošiamų ir pigiausių desertų ar net idėja lengvai vakarienei. Ne tik skanu, bet ir nuostabiai kvepės visi namai...
4 porcijoms Jums reikės:
- 4 vidutinio dydžio obuolių;
- 2 šaukštų razinų;
- 100 g varškės;
- 2 šaukštų grietinės;
- 2 šaukštų cukraus;
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina).
Patarimas: į varškės masę galima įmaišyti ne tik razinų, bet ir kitokių džiovintų vaisių, uogų, riešutų, nutarkuotos citrinų ar apelsinų žievelės.
Gaminimas:
- Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite, šonus subadykite šakute, kad nesutrūktų odelė.
- Varškę pertrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišykite razinas.
- Gautu mišiniu įdarykite obuolius.
- Obuolius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. iki kol suminkštės. Tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo obuolių veislės, tad vis patikrinkite.
- Keptus obuolius patiekite aplietus medumi ir apibarstytus riešutais ar su šaukštu rūgštesnės uogienės ar džemo, pavyzdžiui, spanguolių, raudonųjų serbentų.