Varške ir razinomis įdaryti, kepti obuoliai

Varške ir razinomis įdaryti, kepti obuoliai LumenSt | Shutterstock.com

Vienas iš paprasčiausiai paruošiamų ir pigiausių desertų ar net idėja lengvai vakarienei. Ne tik skanu, bet ir nuostabiai kvepės visi namai...

4 porcijoms Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių;
  • 2 šaukštų razinų;
  • 100 g varškės;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina).

Patarimas: į varškės masę galima įmaišyti ne tik razinų, bet ir kitokių džiovintų vaisių, uogų, riešutų, nutarkuotos citrinų ar apelsinų žievelės.

Gaminimas:

  1. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite, šonus subadykite šakute, kad nesutrūktų odelė.
  2. Varškę pertrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišykite razinas.
  3. Gautu mišiniu įdarykite obuolius.
  4. Obuolius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. iki kol suminkštės. Tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo obuolių veislės, tad vis patikrinkite.
  5. Keptus obuolius patiekite aplietus medumi ir apibarstytus riešutais ar su šaukštu rūgštesnės uogienės ar džemo, pavyzdžiui, spanguolių, raudonųjų serbentų.

Susiję straipsniai

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.