Varškės pyragas su mėlynėmis
Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Sviestas - 100 gramai, Varškė - 100 gramai, Riešutai - 50 gramai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Kiaušinis - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Mėlynės - 300 gramai, Grietinė - 100 gramai, Varškė - 100 gramai, Cukrus - 4.
Pasiruoškite tešlą. Visus miltams skirtus ingredientus gerai sumaišykite, suminkykite tešlos rutulį, jį įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Pasiruoškite įdarą. Varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį gerai išmaišykite, plakti nereikia. Paruoškite pyragą kepimui. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įklokite į formą, suformuojant kraštelius. Dugną subadykite šakute. 20 min. palaikykite šaldymo kameroje, o tuomet kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ant apkepto pagrindo suberkite švarias, sausas mėlynes, ant viršaus paskirstykite varškinį įdarą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje dar 30 min. Traškus pagrindas ir švelnus varškės bei uogų įdaras - tikrai puikus kepinys! Mėlynes galima pakeisti kitomis uogomis - spanguolėmis, serbentais, avietėmis...