Velykiniai krepšeliai

Ingredientai: Putpelių kiaušiniai - 20 vienetai, Vyšniniai pomidorai - 20 vienetai, Grietinėlė - 150 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnai - 150 gramai.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkia tarka, žoleles sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite morkas ir dar šiek tiek pakepkite. Į bendrą masę suberkite vištienos kepenėles. Kepkite 15-20 minučių, nuolatos pamaišydami. Viską išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti. Pagamintas kepenėles sudėkite į blenderį, įpilkite grietinėlę ir viską susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė. Ją apibarstykite šviežiomis žolelėmis, pagardinkite druska bei pipirais. Virtus putpelių kiaušinius ir pomidorus perpjaukite per pusę. Į krepšelius sudėkite paruoštą įdarą (gražiausiai gaunasi su kulinariniu švirkštu) ir papuoškite kiaušinio bei pomidoro puselėmis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.