Vienos skardos kebabai orkaitėje
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-01
Ermak Oksana | Shutterstock.com
Maltos mėsos kebabus galite itin greitai ir paprastai išsikepti orkaitėje, paprasčiausiai paskleidę maltą mėsą ant skardos. Jokių iešmelių, jokio griliaus, jokios netvarkos. Tik labai greitai paruošiamas sotus ir skanus patiekalas!
Maltos mėsos kebabams Jums reikės:
- 1 kg maltos mėsos (tinka įvairi, tačiau geriau rinktis riebesnę);
- 1 didesnio svogūno;
- 3-4 skiltelių česnako;
- 0,5 šaukštelio sodos (ji geriau „suriš“ mėsą ir kebabas bus vientisesnės tekstūros, minkštesnis);
- kelių šakelių petražolių (arba kitų žalumynų);
- pagal skonį druskos, pipirų ir įvairių prieskonių (kebabams tiktų mišinys iš saldžiosios paprikos, čili, kumino, kalendros, tačiau galite naudoti, pavyzdžiui, šašlykų prieskonių mišinį);
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Svogūną sutarkuokite, česnaką taip pat smulkiai sutarkuokite ar perspauskite spaustuku. Petražoles labai smulkiai sukapokite.
- Viską sumaišykite su mėsa.
- Įmaišykite sodą, druską, pipirus, prieskonius.
- Gerai permaišykite.
- Mėsą reikėtų bent porą minučių gerai paminkyti, net padaužyti į indą, kad viskas gerai susijungtų, suminkštėtų ir pasidarytų vientisa, nebiri masė.
- Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir jį patepkite aliejumi. Ant skardos vientisu sluoksniu paskleiskite pasiruoštą mėsos mišinį. Jis turėtų būti maždaug 1 - 1,5 cm storio.
- Peiliu padarykite pailgas, gilias įpjovas, kad iškepę kebabai būtų pailgos formos.
- Viršų pabadykite šakute arba peiliu padarykite negilių griovelių, kad kepdami kebabai tolygiau ir geriau apskrustų.
- Viršų aptepkite aliejumi.
- Kepkite stipriai įkaitintoje (apie 240°C) orkaitėje apie 15-20 min. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės, mėsos pasirinkimo ir suformuoto kebabo storio. Jeigu norite, paskutinėms kelioms minutėms galite įjungti orkaitės grilių, kad kebabai apskrustų.
- Iškeptus kebabus peiliu iki galo atidalinkite pagal prieš kepipą padarytas gilesnes įpjovas ir tiekite.
- Galima patiekti su virtais ryžiais, bulvytėmis, daržovėmis arba įvynioti į lavašą.
- Prie šių kebabų tiks pomidorų arba česnakinis padažas.





