Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su obuoliais

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su obuoliais annata78 | Shutterstock.com

Šie vištienos ketvirčiai iškepa labai kvapnūs, minkšti ir su traškia odele. Obuoliai patiekalui suteikia ypatingo aromato bei puikiai tinka prie paukštienos. 

Jums reikės:

  • 1,5-2 kg vištos ketvirčių (tinka ir kitos vištos dalys ar visa višta);
  • 3 obuolių (geriau rūgštesnių);
  • 1 citrinos;
  • 1 svogūno;
  • 4-5 skiltelių česnako;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 100 ml obuolių sulčių;
  • kelių šakelių rozmarino ar čiobrelio;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ištrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. 
  2. Išimkite obuolių sėklalizdžius ir juos supjaustykite stambiomis riekelėmis. 
  3. Obuolius apšlakstykite medumi. 
  4. Svogūną supjaustykite stambesniais pusžiedžiais ar riekelėmis. 
  5. Vištienos gabaliukus sudėkite į kepimo indą, aplink išdėliokite obuolius, svogūną, česnako skilteles, prieskoninių žolelių šakeles. 
  6. Apšlakstykite obuolių sultimis. 
  7. Kepkite iki 190°C apie 1,5-2 val. 
  8. Kepimo metu galite keletą kartų apšlakstyti vištieną susidariusiomis sultimis. 
  9. Jei pradės per daug ruduoti, galite uždengti folija.
  10. Kepimo pabaigoje galite 5 min. padidinti temperatūrą arba įjungti grilio funkciją, kad vištiena apskrustų.

Susiję straipsniai

Meksikietiški paplotėliai su vištiena (quesadilla)

Labai skanūs ir paprastai paruošiami paplotėliai, kurie tiks tiek kaip užkandis, tiek ir pietums.

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.

Vištiena medaus - garstyčių marinate

Greitas ir lengvai paruošiamas marinatas iš garstyčių, medaus, trupučio citrinos bei česnako idealiai tinka vištienai.