Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su obuoliais
annata78 | Shutterstock.com
Šie vištienos ketvirčiai iškepa labai kvapnūs, minkšti ir su traškia odele. Obuoliai patiekalui suteikia ypatingo aromato bei puikiai tinka prie paukštienos.
Jums reikės:
- 1,5-2 kg vištos ketvirčių (tinka ir kitos vištos dalys ar visa višta);
- 3 obuolių (geriau rūgštesnių);
- 1 citrinos;
- 1 svogūno;
- 4-5 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto medaus;
- 100 ml obuolių sulčių;
- kelių šakelių rozmarino ar čiobrelio;
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ištrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis.
- Išimkite obuolių sėklalizdžius ir juos supjaustykite stambiomis riekelėmis.
- Obuolius apšlakstykite medumi.
- Svogūną supjaustykite stambesniais pusžiedžiais ar riekelėmis.
- Vištienos gabaliukus sudėkite į kepimo indą, aplink išdėliokite obuolius, svogūną, česnako skilteles, prieskoninių žolelių šakeles.
- Apšlakstykite obuolių sultimis.
- Kepkite iki 190°C apie 1,5-2 val.
- Kepimo metu galite keletą kartų apšlakstyti vištieną susidariusiomis sultimis.
- Jei pradės per daug ruduoti, galite uždengti folija.
- Kepimo pabaigoje galite 5 min. padidinti temperatūrą arba įjungti grilio funkciją, kad vištiena apskrustų.