Vištiena su obuoliais

Ingredientai: Vištų ketvertukai - 3 vienetai, Obuoliai - 2 vienetai, Česnakas - 4 skiltelės, Majonezas - 200 gramai, Grietinė - 100 gramai.

Ketvertukus perpjaukite ir šiek tiek apkepkite keptuvėje. Sudėkite į kepimo formą, pabarstykite druska ir pipirais. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite grietinę, majonezą ir smulkintą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Padažykite šiame mišinyje obuolius ir sudėkite tarp mėsos gabaliukų. Likusia mase aptepkite vištieną. Įpilkite truputį vandens, kad dugnas neprisviltų, o mėsytė būtų sultingesnė, ir kepkite neaukštoje temperatūroje apie 2 valandas.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.