Vištienos blauzdelės su pievagrybiais

Ingredientai: Vištienos blauzdelės - 500 gramai, Pievagrybiai - 200 gramai, Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai, Kečupas - 3 valgomieji šaukštai, Mėtos (džiovintos) - 1 arbatinis šaukštelis, Bazilikai (džiovinti) - 1 arbatinis šaukštelis, Druska, Pipir.

Sumaišykite citrinos sultis ir kečupą, sudėkite prieskonines žoleles, papildomai galite dėti pipirų ar čili (arba tiesiog naudoti aštresnį kečupą), gerai išmaišykite. Vištienos blauzdeles apiplaukite, dėkite į kepimo indą, pabarstykite druska. Jas aptepkite pasiruoštu padažu, maždaug trečdalį padažo pasilikite. Ant viršaus sudėkite kiek pavalytus, stambiais kubeliais pjaustytus grybus. Juos apšlakstykite pasiliktu padažu. Į kepimo indą pilkite vandens arba sultinio, kad semtų maždaug iki pusės. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kvapnus, skanus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas. Iškeptas blauzdeles galite tiekti su bulvėmis arba ryžiais.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.