Vištienos blauzdelės su pievagrybiais
Ingredientai: Vištienos blauzdelės - 500 gramai, Pievagrybiai - 200 gramai, Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai, Kečupas - 3 valgomieji šaukštai, Mėtos (džiovintos) - 1 arbatinis šaukštelis, Bazilikai (džiovinti) - 1 arbatinis šaukštelis, Druska, Pipir.
Sumaišykite citrinos sultis ir kečupą, sudėkite prieskonines žoleles, papildomai galite dėti pipirų ar čili (arba tiesiog naudoti aštresnį kečupą), gerai išmaišykite. Vištienos blauzdeles apiplaukite, dėkite į kepimo indą, pabarstykite druska. Jas aptepkite pasiruoštu padažu, maždaug trečdalį padažo pasilikite. Ant viršaus sudėkite kiek pavalytus, stambiais kubeliais pjaustytus grybus. Juos apšlakstykite pasiliktu padažu. Į kepimo indą pilkite vandens arba sultinio, kad semtų maždaug iki pusės. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kvapnus, skanus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas. Iškeptas blauzdeles galite tiekti su bulvėmis arba ryžiais.