Vištienos ir pievagrybių apkepas
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-06-25
Elena Shashkina | Shutterstock.com
Vištienos ir pievagrybių apkepas - labai sotus, kvapnus ir skanus. Pievagrybius sezono metu galite pakeisti miško grybais.
Jums reikės:
- 400 g vištienos krūtinėlės;
- 250 g pievagrybių;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 200 ml grietinėlės;
- 100 ml vištienos sultinio;
- 100 g fermentinio sūrio
- 50 g kietojo sūrio;
- 1 šaukšto sviesto;
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite.
- Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kelias minutes kepkite, tada pridėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką ir nedideliais gabalėliais pjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos grybų skystis (~8–10 min).
- Supilkite grietinėlę ir sultinį, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Patroškinkite 3 - 4 min, kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Sudėkite apkeptą vištieną atgal į padažą, gerai išmaišykite.
- Įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
- Visą mišinį supilkite į kepimo indą ar kelis mažus indelius. Pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su ryžiais, bulvėmis, balta duona ar kitu garnyru.





