Simoleta parašė:
Sveikos,
Norėčiau paklausti, gal kuri buvote susidūrusi su padidėjusiu raumenų tonusu 8 mėn…
Sveiki as keiciausi tai jiem likau skolinga tai puse metu atskaitinejo puse imokos
Simoleta parašė:
Sveikos,
Norėčiau paklausti, gal kuri buvote susidūrusi su padidėjusiu raumenų tonusu 8 mėn…
Sveiki as keiciausi tai jiem likau skolinga tai puse metu atskaitinejo puse imokos
Sveikos,
Tokiu klausimu, kiek sulaukiate pagalbos iš anytų ir mamų?
Susiduriu su anytos tik "guodžiančiai" žodžiais, o pagalbos vos diena kita per mėnesį ar kelis, ar kelios val per mėnesį (žodžiai dažniausi: tokia ta mamos dalia kad savo poreikiai antram plane ar naktys bemiegės. Bet nieko greit viskas praeis ir tt. Visos gi auginom,vargom, taip lemta mamom).
Neištvėriau ir pasakiau, kad žodžiai manęs žinokit neguodžia, o tik reali pagalba guodžia. Ar jus guostų jei pasakyčiau jog nueisit į kirpyklą po 2metų ar išsimiegosit po kelių metų ar dantis susitaisysit po kelių metų? Manau neguostų. Aš kaip moteris irgi turiu savo poreikių, nesu tik mama. Užsitraukiau dabar nemalonę... Bet tiesiog žmogui anūkai paskutinėj vietoj. Žinau nieko nepakeisiu, bet nebenorėjau tylėt.
Mano mama padeda ir vyras taip pat įsitraukęs į tėčio pareigas. Jų dėka galiu susitvarkyti savo reikalus ar išeiti atsipūsti nors retkarčiais. Bet anytai tiesiog norėjosi pasakyti, kad tušti žodžiai yra niekiniai. Ir man kartais būna taip pikta, kad atvažiavusi giriasi buvau kirpykloj, eisiu ten, eisiu ten, o manęs net nepaklausia gal reikia pabūt su vaikais, išeik kur. Esu ir pati sakius, kad reikės eit tarkim kraujo tyr darytis ar pan. Na sako aš tai išvažiuoju, neturiu kada sėdėt, turiu reikalų. Tiesiog man dar kai jie 2mažučiai viskas dvigubai sunku... kai serga nebešneku...
Tiesiog įdomu, o kaip jūsų atvejais. Ar išties šiais laikais anūkų seneliai nebepadeda auginti ir visi augina tik patys arba samdo aukles? (Nors kad galėtum trumpam atitrūkti darbo dieną, susitvarkyti reikalus) Mano atveju abi mamos jau nebedirba. Ačiū už pasidalinimą💗
Arbūzėlis parašė:
Sveikos,
As ir pirma vaika, ir Bena auginu pati, jokiu seneliu ma nereikia ir labai dziaugiuosi, kad nelenda i akis 😀 jei tik duociau zialia sviesa, anyta butu kiek reikia, bet as nenoriu 😀 ne del to, kad su ja kazkas blogai, bet man toks stiprus vidinis nusistatymas, kad man gaila jai to vaiko 😀😀 kai reikia nagu susitvarkyt, su vyresneliu noriu dviese laiko praleist ar su kokia drauge porai valandu suitikt, vyras pabuna. Dabar prasideda sesija man, dvi savaites i Kauna reikes vazinet, tai irgi vyras vezios ir bus su Benu, kol as paskaitose busiu. O mano mama kitam mieste, tai ka man ji pades 😊 ir nereikia, tegul ji dziaugiasi savo gyvenimu, dar jauna, tegul gyvena, keliauja ir dziaugiasi, as tik laimingesbe del to, kad ji fainai gyvena😊 aisku, birzeli bus labai intensyvi sesija, tai vaziuosiu pas mama i Marijampole ir is ten i Kauna vazinesiu, ji po pusdieni bus su vaikais.
Bet siaip, as tos nuomones, kad taip, seneliai neprivalo nieko, jie savo vakus uzaugino 😊
Pirma sunu tai isvis auginau pati, vasarom tik, kai jau dirbt pradejau palikdavau keliom sav pas mama, kad atitrukciau, bet pasamdydavau aukle, nes mama dirbo 😊
Arbūzėlis parašė:
Sveikos,
Pas mus gal atvirkštinė situacija: seneliai gal ir norėrų, bet aš kol kas pati nelabai noriu palikti vaiko niekam. Vyro tėvai tikiu mielai pažiūrėtų, bet tokio poreikio kol kas mums nebuvo. Susitinkam visi kartu ir seneliai pasibūna su anūke. Mano tėvai toliau gyvena. Kartais nelengva, bet tvarkomės patys su vyru, išleidžiam vienas kitą. Tikiu, kad kai bus didesnė gal ir bus kitaip, bet dabar dar tikrai nesinori niekam vaiko palikti, o net jei ir seneliai nenorėtų vieni prižiūrėti - pilnai suprasčiau, dar mažas vaikas. Aišku tikrai suprantu ir jus jei sunku ir pagalbos mažai: žmonės skirtingi, situacijos skirtingos.
Ups ne į ta forumą parašiau🤭 Gal aktualiau kas turi du ir daugiau vaikučių ir mažu skirtumu. Su vienu aš irgi puikiai susitvarkau ir nulekiu kur reikia ir pailsiu. Bet va kai du mažučiai namie zuja visai kas kita. O kai serga, tai nei diena nei naktis niekuom nesiskiria🙈 Užklausiau vedama emocijų. Nieko kaip nors🙂atsikeli ir iš naujo varai dieną, tikėdamasi kad greičiau pasveiktų🙂
Arbūzėlis parašė:
Sveikos,
Mamos(nedirbanti) 4 kartus prašiau pabūti su vaikais, 2 kartus sutiko. Kai važiavau gimdyti antro vaiko, paprašiau močiutei padėti pabūti su dukra, jai pietūs padaryti, sutiko, bet tą rytą taip ir neatvažiavo, man aišku nieko apie tai nesakė. Tai daugiau jos ir neprašau pagalbos. Ji ir šiaip neužeidavo aplankyti anūkų. Anyta. Taip pat nedirbamti, bet jai jau senatvės marazmai. Ir vieną kartą pasakė vyrui kai su dukra nuvažiavo jos aplankyti, kad ji savo užsiaugino tai dabar mum patiems savo auginti. Be to ji turi dar 4 anūkus. Viena anūkė per atostogas užsinorėjo pas močiutę tai ji mano vyrui pasakė, kad gal dar persigalvos. Tačiau anūkė atvažiavo pas ją keliom dienom. Kai ji išvyko anyta vėl vyrui prasitarė, kad gal per kiekvienas atostogas neatvažinės anūkė pas ją. Tai aš kažkaip jos net ir neprašau pagalbos. Ir šiaip ji kaip žmogus nemaloni. Ir ne, ne tik man ji nemalūni, vyras taip pat ne visada su ja nori bendrauti. Kai labai labai reikia paprašau savo močiutės valandą ar dvi pabūti. Bet šiaip tvarkomės tik su vyru. Žodžiu. Tikrai sunku, ir kai kada atrodo, kad nuvažiuos stogas. Ypač kai dukra sirguliuoja ir neina į darželį. Šiaip vaikai ne iš ramiųjų. Dukros miegas tai dieve padėk. Tai tiesiog atsikeli ir tempi dieną, lauki kada vyras grįš iš darbo ir apsikeisim pamainom. Ir taip kas dieną.
erika.j parašė:
Mamos(nedirbanti) 4 kartus prašiau pabūti su vaikais, 2 kartus sutiko. Kai važiavau gimdyti antro vaiko, paprašiau močiutei padėti pabūti su dukra, jai pietūs padar…
Dievulėliau🙏 Kaip suprantama ir kaip artima tas pamainos pasikeitimas...💗
Arbūzėlis parašė:
Dievulėliau🙏 Kaip suprantama ir kaip artima tas pamainos pasikeitimas...💗
Vis laukiam kada palengvės ir kada vaikus bus galima vienus palikti ir kad galėtume su vyru pagaliau vieni kur nors išeiti.🤞 Sako, kad užauginti vaikui reikia viso kaimo. Gaila, bet šiais laikais kažkaip labai mažėja tų kaimų kurie padėtų užauginti tuo vaikus.
Arbūzėlis parašė:
Sveikos,
Man anyta labai padeda. Bet. Jūsų anyta tikrai neprivalo jums padėti.
Aš tiek savo mamos tiek anytos visada atsiklausiu ar neturi planų ar nebus sunku ir ar norės pabūti. Jie turi savo gyvenimus, vaikus jau užauginę. Jeigu nenori - neprivalo dalyvauti anūkų priežiūroje ar auginime. Tačiau turi susitaikyti, kad ir ryšys su anūkais nebus toks artimas, o gal ir atvirkščiai. Juk svarbu kokybė, ne kiekybė :))
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai