Vištienos guliašas
nesavinov | Shutterstock.com
Labai skanus, švelnaus skonio vištienos guliašas. Jį tinka patiekti su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, ryžiais ar makaronais.
Jums reikės:
- 500 g vištienos (labiausiai tinka šlaunelių mėsa, bet galima naudoti ir krūtinėlę);
- 1 stiklinės vištienos sultinio arba vandens;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 1 šaukšto miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: guliašą tinka patiekti su smulkintomis, šviežiomis petražolėmis.
Gaminimas:
- Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol jis bus auksinės spalvos.
- Dėkite tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką. Maišydami pakepkite iki kol daržovės kiek suminkštės.
- Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną, apkepkite iki kol vištiena taps auksinės spalvos.
- Apibarstykite vištieną miltais, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų miltais ir prieskoniais.
- Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite sultinį ar vandenį.
- Leiskite guliašui užvirti, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20-25 minutes, kol mėsa bus minkšta ir padažas sutirštės.