Vištienos guliašas

Vištienos guliašas nesavinov | Shutterstock.com

Labai skanus, švelnaus skonio vištienos guliašas. Jį tinka patiekti su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, ryžiais ar makaronais.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos (labiausiai tinka šlaunelių mėsa, bet galima naudoti ir krūtinėlę);
  • 1 stiklinės vištienos sultinio arba vandens;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 morkos;
  • 1 paprikos;
  • 2 šaukštų pomidorų pastos;
  • 1 šaukšto miltų;
  • pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Patarimas: guliašą tinka patiekti su smulkintomis, šviežiomis petražolėmis.

Gaminimas:

  1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol jis bus auksinės spalvos.
  2. Dėkite tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką. Maišydami pakepkite iki kol daržovės kiek suminkštės.
  3. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną, apkepkite iki kol vištiena taps auksinės spalvos.
  4. Apibarstykite vištieną miltais, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų miltais ir prieskoniais.
  5. Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite sultinį ar vandenį.
  6. Leiskite guliašui užvirti, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20-25 minutes, kol mėsa bus minkšta ir padažas sutirštės.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.