Vištienos ir pupelių troškinys

Ingredientai: Baltos pupelės - 150 gramai, Šparaginės pupelės - 150 gramai, Rūkyta/virta vištiena - 300 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Bulvės - 2 vienetai, Obuoliai - 100 gramai, Kriaušės - 100 gramai.

Užpilkite baltas pupeles nakčiai 2 litrais vandens, virkite tame pačiame vandenyje valandą. Sudėkite į pupas nuluptas ir supjaustytas morkas, bulves, šparagines pupeles, vištienos gabaliukus, virkite apie pusvalandį. Sudėkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas kriaušes, obuolius, svieste apkeptus svogūnus, įberkite druskos, pipirų, troškinkite dar 15 minučių.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.