Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Vištienos salotos su vynuogėmis, obuoliais, riešutais Elena Shashkina | Shutterstock.com

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas. Šias salotas tinka valgyti vienas, tačiau smulkiau supjausčius jomis galima įdaryti krepšelius, paruošti suktinukus su lavašu, panaudoti sumuštiniams. 

1-2 porcijoms Jums reikės:

  • 1 virtos ar keptos vištienos krūtinėlės;
  • 200 g saldžių besėklių vynuogių;
  • 1 didesnio obuolio;
  • 2 salierų stiebų;
  • 50-60 g graikinių riešutų;
  • 100 g majonezo;
  • 0,5 šaukšto acto;
  • 2 šaukštų medaus;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Patarimas: Salotoms puikiai tiks ir bet kokie keptos ar virtos vištienos likučiai. Jeigu norite intensyvesnio skonio salotų, galite naudoti rūkytą vištieną.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite padažą iš majonezo, acto, medaus, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite, kad susijungtų skoniai.
  2. Keptuvėje be papildomų riebalų apskrudinkite riešutus.
  3. Salierų stiebų kietą odelę nuskuskite daržovių skustuku, salierus supjaustykite.
  4. Vynuoges pjaukite pusiau, išimkite sėklytes.
  5. Vištieną supjaustykite.
  6. Obuolį pjaustykite patį paskutinį, kad nepradėtų tamsėti.
  7. Visus ingredientus sumaišykite, užtaisykite padažu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai.

Susiję straipsniai

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.

Prieskoninių žolelių ir žalumynų nauda

Kuo naudingos mūsų mėgiamos salotos, špinatai, krapai, svogūnų laiškai, petražolės ir kitos gardžios žolelės?

Morkų razinų ir graikinių riešutų salotos

Labai skanios ir gaivios salotos, kurios patiks vaikams.