Vyšnių džemas

Vyšnių džemas svetlana-81 | Shutterstock.com

Nuostabus džemas, kuris savo konsistencija primena želė. Jį galima tiekti su įvairiais kepiniais, blynais, naudoti kepinių įdarui.

Jums reikės:

  • 1 kg vyšnių;
  • 700 g cukraus;
  • 2 šaukštų želatinos.

Gaminimas:

  1. Vyšnias nuplaukite, palaukite, kol apdžius ir pašalinkite kauliukus.
  2. Cukrų sumaišykite su želatina ir užpilkite ant uogų.
  3. Užpiltas uogas palikite vėsioje vietoje 12 val., kad išsiskirtų sultys.
  4. Po 12 val. statykite ant nedidelės ugnies ir virkite iki kol užvirs. Po užvirimo, maišant virkite dar 3 min. Nuimkite virimo metu susidariusias putas.
  5. Jeigu norite visiškai tolygaus džemo, tai jį galite pertrinti maisto smulkintuvu arba per sietelį.
  6. Gautą džemą supilstykite į iškaitintus stiklainius, tvirtai užsukite, apverskite, šiltai apklokite pledais, pūkine antklode ar vilnoniu paltu ir palikite lėtai vėsti 12 val.
  7. Galiausiai stiklainiukus laikykite vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

37,00 €
37 | 24,0 cm | 4 - 4½