Vyšnių džemas
svetlana-81 | Shutterstock.com
Nuostabus džemas, kuris savo konsistencija primena želė. Jį galima tiekti su įvairiais kepiniais, blynais, naudoti kepinių įdarui.
Jums reikės:
- 1 kg vyšnių;
- 700 g cukraus;
- 2 šaukštų želatinos.
Gaminimas:
- Vyšnias nuplaukite, palaukite, kol apdžius ir pašalinkite kauliukus.
- Cukrų sumaišykite su želatina ir užpilkite ant uogų.
- Užpiltas uogas palikite vėsioje vietoje 12 val., kad išsiskirtų sultys.
- Po 12 val. statykite ant nedidelės ugnies ir virkite iki kol užvirs. Po užvirimo, maišant virkite dar 3 min. Nuimkite virimo metu susidariusias putas.
- Jeigu norite visiškai tolygaus džemo, tai jį galite pertrinti maisto smulkintuvu arba per sietelį.
- Gautą džemą supilstykite į iškaitintus stiklainius, tvirtai užsukite, apverskite, šiltai apklokite pledais, pūkine antklode ar vilnoniu paltu ir palikite lėtai vėsti 12 val.
- Galiausiai stiklainiukus laikykite vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje.