Žiedinių kopūstų apkepas
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-13
Esin Deniz | Shutterstock.com
Šis žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir grietinėle yra sotus, kvapnus ir švelnaus skonio. Jis puikiai tik tiek, kaip atskiras patiekalas, tiek ir kaip užkandis ar garnyras.
Žiedinių kopūstų apkepui Jums reikės:
- 1 nedidelio žiedinio kopūsto (apie 500-600 g);
- 2 kiaušinių;
- 200 ml grietinėlės;
- 100 g sūrio;
- 1 šaukšto garstyčių;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, muskato riešuto.

Esin Deniz | Shutterstock.com
Žiedinių kopūstų apkepo gaminimas:
- Žiedinius kopūstus nuplaukite, išskirstykite žiedynais, sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite iki kol suminkštės.
- Apvirtus žiedinius kopūstus sudėkite į kepimo formą.
- Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, garstyčiomis, druska, pipirais, muskatu, smulkintu česnaku.
- Plakiniu užpilkite kopūstus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol susidarys graži auksinė plutelė.





