Vištienos apkepas su bulvėmis
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-05
Yulia Furman | Shutterstock.com
Vištienos ir bulvių apkepas - sotus ir labai kvapnus. Jį itin tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis ar marinuotomis daržovėmis.
4 - 6 porcijoms Jums reikės:
- 500 - 600 g vištienos;
- 5 - 6 vidutinių bulvių;
- 1 svogūno;
- 150 - 200 g fermentinio sūrio;
- 200 ml grietinėlės (geriau riebesnės);
- 2 kiaušinių;
- pagal skonį druskos, pipirų, čiobrelių ar kitų prieskoninių žolelių, kitų mėgstamų prieskonių.
- trupučio sviesto ar aliejaus formai patepti.
Patarimas: į apkepą galima įmaišyti ir daugiau įvairių daržovių: morkų, cukinijų, paprikų, žirnelių.
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Sūrį sutarkuokite.
- Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais, plakinį pagardinkite druska, pipirais.
- Kepimo formą patepkite sviestu arba aliejumi.
- Į kepimo formą sudėkite vištieną, bulves, daržoves ir maždaug du trečdalius sūrio, permaišykite.
- Užpilkite plakiniu, pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite iki 180 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje valandą, kol bulvės suminkštės ir apkepas gražiai apskrus.






