Žuvies apkepas su pievagrybiais

Ingredientai: Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Sviestas - 50 gramai, Kietas sūris - 100 gramai, Grietinė - 150 mililitrai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Pievagrybiai - 200 gramai, Menkės filė - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 v.

Grybus nuplaukite ir supjaustykite, susmulkinkite svogūną. Apkepkite kartu svieste, įmaišykite šaukštą miltų ir palikite kuriam laikui nuošaly. Žuvį nuplaukite, apsausinkite, pabarstykite druska, pipirais, supjaustykite juostelėmis, apvoliokite likusiuose miltuose ir apkepkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su grietine ir puse tarkuoto sūrio. Į kepimo formą sudėkite žuvį, ant viršaus - grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.