Žuvies apkepas su pievagrybiais
Ingredientai: Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Sviestas - 50 gramai, Kietas sūris - 100 gramai, Grietinė - 150 mililitrai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Pievagrybiai - 200 gramai, Menkės filė - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 v.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite, susmulkinkite svogūną. Apkepkite kartu svieste, įmaišykite šaukštą miltų ir palikite kuriam laikui nuošaly. Žuvį nuplaukite, apsausinkite, pabarstykite druska, pipirais, supjaustykite juostelėmis, apvoliokite likusiuose miltuose ir apkepkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su grietine ir puse tarkuoto sūrio. Į kepimo formą sudėkite žuvį, ant viršaus - grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.