Žuvis su agurkų padažu

Ingredientai: Raudonos žuvies filė - 4 vienetai, Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Agurkas - 1 vienetas, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Svogūno laiškai - 2 vienetai, Krapai - 1 pundelis, 35 % grietinėlė - 3 valgomieji šaukštai, Citrinos sultys .

Žuvį nuplaukite ir apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabaliukais ir sudėkite oda į viršų į aliejumi išteptą kepimo indą. Įkiškite į įkaitintą iki 230 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite 2 minutes, ištraukite, apverskite ir kepkite dar 6-7 minutes. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite nuluptą ir supjaustytą agurką, svogūnų laiškus, pabarstykite druską ir pipirais, gaminkite 2-3 minutes. Sudėkite krapus, supilkite grietinėlę, medų (arba cukrų), citrinos sultis, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Užpilkite žuvį ir patiekite.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.