Adžika, kurios nereikia virti
SakSa | Shutterstock.com
Puikiausias ir labai greitai paruošiamas pagardas prie mėsos ar kitų patiekalų - tereikia sumalti ir sumaišyti visus igredientus.
Jums reikės:
- 4 kg pomidorų;
- 1,5 kg paprikų;
- 3 vnt. čili pipirų;
- 200 g česnako;
- 200 ml acto (9%);
- pagal skonį druskos.
Gaminimas:
- Iš pomidorų išpjaukite kietąsias dalis, iš paprikų išpjaukite sėklas, iš čili pipirų sėklų nešalinkite, nes adžika bus visai neaštri, turės mažiau skonio.
- Visas daržoves, česnakus permalkite mėsmale, įmaišykite actą, pagal skonį berkite druskos, papildomai galima įberti pipirų, dar žiupsnelį čili miltelių, jeigu norite dar aštresnio padažo.
- Daržovių mišinį palikite valandą pastovėti.
- Po valandos permaišykite, sudėkite į švarius, sterilius stiklainius, sandariai užsukite švariais dangteliais.
- Laikykite vėsiame rūsyje ar šaldytuve.