Adžika, kurios nereikia virti

Adžika, kurios nereikia virti SakSa | Shutterstock.com

Puikiausias ir labai greitai paruošiamas pagardas prie mėsos ar kitų patiekalų - tereikia sumalti ir sumaišyti visus igredientus. 

Jums reikės:

  • 4 kg pomidorų;
  • 1,5 kg paprikų;
  • 3 vnt. čili pipirų;
  • 200 g česnako;
  • 200 ml acto (9%);
  • pagal skonį druskos.

Gaminimas:

  1. Iš pomidorų išpjaukite kietąsias dalis, iš paprikų išpjaukite sėklas, iš čili pipirų sėklų nešalinkite, nes adžika bus visai neaštri, turės mažiau skonio.
  2. Visas daržoves, česnakus permalkite mėsmale, įmaišykite actą, pagal skonį berkite druskos, papildomai galima įberti pipirų, dar žiupsnelį čili miltelių, jeigu norite dar aštresnio padažo.
  3. Daržovių mišinį palikite valandą pastovėti.
  4. Po valandos permaišykite, sudėkite į švarius, sterilius stiklainius, sandariai užsukite švariais dangteliais.
  5. Laikykite vėsiame rūsyje ar šaldytuve.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.