Aluje marinuotas šašlykas

Ingredientai: Kiauienos sprandinė - 1 kilogramas, Alus - 300 mililitrai, Majonezas - 200 gramai, Pomidorų padažas - 2 valgomieji šaukštai, Garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis, Svogūnas - 1 vienetas.

Kiaulienos sprandinę supjaustome smulkiais gabalėliais, svogūną smulkiai pusžiedžiais. Ant mėsos ir svogūnų dedame visus ingredientus, užpilame alumi. Viska gerai išmaišome. Šašlykai su alumi labai greitai rūgsta, taigi nelaikykite per ilgai. Kepti ant grotelių, šašlykinėje ar keptuvėje.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.