Kiaulienos kepsniai su ananasais ir sūriu

Kiaulienos kepsniai su ananasais ir sūriu Olha Solodenko | Shutterstock.com

Labai skanūs ir dailiai atrodantys kepsniai, kurie puikiai tiks, jeigu ieškote įdomesnio, tačiau paprastai ir greitai paruošiamo patiekalo.

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės;
  • 1 mažos skardinės konservuotų ananasų;
  • 200 g fermentinio sūrio;
  • saujalės alyvuogių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1-1,5 cm storio riekelėmis, išmuškite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais.
  2. Mėsos gabaliukus sudėkite į kepimo formą, ant kiekvienos riekelės uždėkite po ananaso griežinėlį, į jo centrą įdėkite po alyvuogę ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  3. Paruoštą patiekalą kepkite 30-40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
  4. Šiuos kepsnius tinka patiekti su ryžiais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.