Kiaulienos kepsniai su ananasais ir sūriu

Kiaulienos kepsniai su ananasais ir sūriu Olha Solodenko | Shutterstock.com

Labai skanūs ir dailiai atrodantys kepsniai, kurie puikiai tiks, jeigu ieškote įdomesnio, tačiau paprastai ir greitai paruošiamo patiekalo.

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės;
  • 1 mažos skardinės konservuotų ananasų;
  • 200 g fermentinio sūrio;
  • saujalės alyvuogių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1-1,5 cm storio riekelėmis, išmuškite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais.
  2. Mėsos gabaliukus sudėkite į kepimo formą, ant kiekvienos riekelės uždėkite po ananaso griežinėlį, į jo centrą įdėkite po alyvuogę ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  3. Paruoštą patiekalą kepkite 30-40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
  4. Šiuos kepsnius tinka patiekti su ryžiais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.