Ananasu ir sūriu užkepta kiauliena

Ingredientai: Kiaulienos nugarinė - 500 gramai, Konservuoti ananasai riekelėis - 1 skardinė, Fermentinis sūris - 200 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1-1,5 cm storio riekelėmis, išmuškite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais. Mėsos gabaliukus sudėkite į kepimo formą, ant kiekvienos riekelės uždėkite po ananaso griežinėlį ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Paruoštą patiekalą kepkite 30-40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Prie mėsos galima patiekti pasirinktą garnyrą, tačiau garnyras nėra būtinas.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.