Ananasų žiedai sluoksniuotoje tešloje

Ananasų žiedai sluoksniuotoje tešloje KrotovDmitrii | Shutterstock.com

Labai paprastas ir tikrai skanus desertas!

Jums reikės:

  • 2 mažų skardinių konservuotų ananasų žiedų;
  • 1 pakelio sluoksniuotos šaldytos tešlos;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio cinamono.

Patarimas: iškeptus ir atvėsusius ananasų žiedus galima apiberti cukraus pudra.

Gaminimas:

  1. Tešlos lakštą pakočiokite iki 2-3 mm storio, tuomet išilgai supjaustykite 1,5 cm pločio juostelėmis.
  2. Reikės apie 20 vnt. ananasų žiedų. Toks kiekis yra didelėje skardinėje ar 2 mažesnėse.
  3. Konservuotus ananasus sudėkite ant servetėlės, kas susigertų sirupo likučiai, apverskite ir dar šiek tiek palaukite.
  4. Apdžiuvusius ananasų žiedus galima pabarstyti cinamonu. Ananasų žiedus apsukite tešlos juostelėmis.
  5. Kiaušinį išplakite su trupučiu vanilinio cukraus. Gautu plakiniu aptepkite ananasų žiedus.
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. iki kol gražiai paruduos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.