Ananasų žiedai sluoksniuotoje tešloje
KrotovDmitrii | Shutterstock.com
Labai paprastas ir tikrai skanus desertas!
Jums reikės:
- 2 mažų skardinių konservuotų ananasų žiedų;
- 1 pakelio sluoksniuotos šaldytos tešlos;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio cinamono.
Patarimas: iškeptus ir atvėsusius ananasų žiedus galima apiberti cukraus pudra.
Gaminimas:
- Tešlos lakštą pakočiokite iki 2-3 mm storio, tuomet išilgai supjaustykite 1,5 cm pločio juostelėmis.
- Reikės apie 20 vnt. ananasų žiedų. Toks kiekis yra didelėje skardinėje ar 2 mažesnėse.
- Konservuotus ananasus sudėkite ant servetėlės, kas susigertų sirupo likučiai, apverskite ir dar šiek tiek palaukite.
- Apdžiuvusius ananasų žiedus galima pabarstyti cinamonu. Ananasų žiedus apsukite tešlos juostelėmis.
- Kiaušinį išplakite su trupučiu vanilinio cukraus. Gautu plakiniu aptepkite ananasų žiedus.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. iki kol gražiai paruduos.