Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
Ingredientai: Avižiniai dribsniai - 150 gramų, Pienas - 150 mililitrų, Sviestas - 50 gramų, Cukrus - 50 gramų, Obuoliai - 2 vienetai, Džiovinti vaisiai, riešutai - 100 gramų, Cinamonas - 1 žiupsnelis.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Obuolius sumaišykite su avižiniais dribsniais, pasmulkintais džiovintais vaisiais. Galima įmaišyti riešutų. Pagardinkite cukrumi (galima medumi), cinamonu. Sumaišykite su lydytu sviestu. Mišinį sudėkite į stiklinę ar keramikinę formą. Supilkite kambario temperatūros pieną. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Šis apkepas puikiai tiks pusryčiams arba kaip desertas su ledais.