Baklažanų ir šoninės užkandėlė krepšeliuose

Ingredientai: Bemielės tešlos lakštai - 10 vienetai, Čedar ir Mozarella sūris - 300 gramai, Filadelfijos sūris - 300 gramai, Natūralus jogurtas - 3 valgomieji šaukštai, Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas, Baklažanai - 2 vienetai, Česnakai - 1 vienetas.

Šio užkandžio pagaminimas užtrunka maždaug dvi valandas, taigi prireiks kantrybės. Tačiau skonis - tikrai puikus, o dėl gražios išvaizdos jie puikiai tiks šventiniam stalui. Be to, galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Baklažaną nuplaukite ir vienoje pusėje su šakute padarykite skylutes. Paruoštą baklažaną dėkite į kepimo formą, kad skylėtoji puselė būtų viršuje. šalia padėkite nenulupto česnako galvutę. Kepkite maždaug valandą laiko 220 laipsnių karštyje. Į kepimo formą sudėkite plonai pjaustytus šoninės griežinėlius ir pašaukite į orkaitę šalia baklažanų. Kepti reikia tol, kol šoninė gražiai apskrus (maždaug 20 minučių). Nepamirškite kartais ištraukti ir pamaišyti, kad apskrustų abi pusės. Kadangi nuo karščio šoninės riebaliukai aptirps ir pasiliks kepimo inde - mėsytę ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius susigertų. Tuomet šoninę susmulkinkite. Iškepusius baklažanus ištraukite iš orkaitės, perpjaukite per pusę ir išskaptuokite iš jo minkštimą. Odelė ir baklažano sultys nebus reikalingi, taigi juos tiesiog išmeskite. Atvėsusį minkštimą susmulkinkite. Susmulkinkite svogūnus ir šiek tiek pakepinkite ant vidutinės ugnies. Kai svogūnai šiek tiek apkeps, idėkite medaus ir įpilkite vyno. Kepkite tol, kol vynas pilnai išgaruos. Palaukite, kol svogūnai atšals. Tuomet inde sumaišykite svogūnus, baklažanus, mėsytę ir česnaką (česnakas kepė kartu su baklažanais. Nulupkite jo odelę ir susmulkinkite). Indelyje sumaišykite jogurtą, filadelfijos sūrį, citrinų sultis, mocarelą ir čedar sūrius. Šį mišinį išmaišykite kartu su jau paruošta baklažanų ir mėsos mase. Pagardinkite čiobreliais ir raudonėliu. Bemielės tešlos gabaliukus patepkite sviestu ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (pagal turimų kepimo formelių dydį). Tešlos juostelėmis apklokite kepimo formeles (sviestuota puse į apačią) ir sudėkite į vidų paruoštą įdarą. Kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol tešla gražiai pageltonuos. Užkandis tinka tiek šiltas, tiek šaltas.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.