Baltas omletas

Ingredientai: Kiaušinių baltymai - 3 vienetai, aliejus kepimui - 1 valgomasis šaukštas, Virta vištienos krūtinėlė - 100 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Petražolės - 1 pundelis.

Kiaušinius išplakti. Aliejų įkaitinti keptuvėje. Kiaušinių masę supilti į keptuvę ir kepti pastoviai maišant. Virtos vištos gabaliuką supjaustyti ir sudėti į keptuvę įpusėjus kepti kiaušiniams. Pabarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje kiaušinienę sukti su mentele, kad vištiena taptu įdaru. Pabarstyti petražolėmis sudėjus į lėkštę kiaušinienę.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.